Recepty, Rumunské potraviny

Tradiční rumunské sýry a uzeniny

Platou branzeturi si carne 4 - Rumunské potraviny

Jedním z nejoblíbenějších a nejoblíbenějších rumunských jídel mezi místními obyvateli je směs sýrů a uzenin . Rumunsko s poměrně velkým územím a zároveň nízkou hustotou osídlení (na evropskou zemi), s mnoha horami a kopci s panenskými pastvinami, bylo vždy rájem pastýřů. Většina našich sýrů jsou čerstvé sýry z ovčího mléka. Ty, které byste rozhodně měli ochutnat, jsou: „branza de burduf in coaja de brad“ (sýr ve smrkové kůře), „cas“ (čerstvý nebo lehce vyzrálý sýr) nebo oblíbený „telemea“ (čerstvý slaný sýr). Skvěle se hodí ke sladkým i slaným rajčatům.

Nejlepší uzená masa a uzeniny najdete na rumunském venkově, kde je stále tradicí připravovat si vlastní uzeniny, klobásy, coppu, sádlo nebo uzené filé. Aby se produkty uchovaly, je obvyklé je kouřit.

* Buďte opatrní, abyste našli to správné místo, kde je ochutnat, raději se spolehněte na svého průvodce nebo místního, který vám poradí. I když jsou produkty vynikající, domácí výroba vám neumožňuje dostat se do supermarketů, což znamená, že existuje jen málo restaurací, které nabízejí autentické produkty.